Πολύ Φτηνά Βιβλία: Στο Bazaar Του Βήμα FM Στον Κήπο Του Μεγάρου Μουσικής

Ετούτο εδώ το book club έχει ως στόχο τα μέλη του να διαβάζουν περισσότερα βιβλία. Υπάρχουν κι άλλοι (για παράδειγμα: να διαβάζουν καλύτερα βιβλία) αλλά αυτός είναι μάλλον ο σημαντικότερος. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση είναι το κόστος των βιβλίων. Υπάρχουν κι άλλα (για παράδειγμα: ο περιορισμένος χρόνος) αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γι΄αυτό σε αυτό εδώ το site θα αναζητούμε και θα επισημαίνουμε ευκαιρίες πρόσβασης σε φτηνότερα βιβλία (ή και σε δωρεάν), για αναγνώστες που θέλουν να διαβάζουν περισσότερο ξοδεύοντας λιγότερα. Σ' αυτό το πνεύμα:

BookBazaar01

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται ένα bazaar βιβλίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Κάτω από μια ευρύχωρη τέντα διατίθενται περίπου 200.000 βιβλία από αυτά που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν ως προσφορές με τις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα", όλα με κόστος 1 ευρώ. Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων που, ως γνωστόν, προσφέρει φαγητό και προσωρινή στέγη στους άστεγους της πόλης. 

bookbazaar04

Όλες τις ημέρες του bazaar θα υπάρχουν συναυλίες και προβολές των απογευματινών αγώνων του Μουντιάλ (συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αγώνα της Ελλάδας). Ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, μέχρι και την Κυριακή, 15 Ιουνίου. Όπως γίνεται συνήθως με αυτά τα πράγματα, όσο πιο νωρίς πάτε τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα -την πρώτη ημέρα είδαμε κάμποσους (κυρίως κυρίες) να φεύγουν με αγκαλιές γεμάτες βιβλία, οι οποίες τους είχαν στοιχίσει περίπου όσο ένας καινούριος τίτλος σε βιβλιοπωλείο.

To bazaar διεξάγεται από το ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και υποστηρίζεται από μια μακροσκελέστατη σειρά χορηγών, ανάμεσα στους οποίους και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις όπως ο Όμιλος Μυτιληναίος, η WIND και η Mercedes. Κερδισμένοι της υπόθεσης: Το ΚΥΑΔΑ και πολλές κυρίες με τις αγκαλιές γεμάτες βιβλία.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και δηλώσεις εμπλεκομένων και άλλες πληροφορίες.

BookBazaar03