Το Βιβλίο Του Μήνα: Αύγουστος 2014

Αυτό τον Αύγουστο θα διαβάσουμε μαζί το "Μπαρακούντα" του Χρήστου Τσιόλκα. Ο ελληνοαυστραλός συγγραφέας, γνωστός για το "Κατά Μέτωπο" και, κυρίως, το καταπληκτικό "Χαστούκι", επιστρέφει με άλλο ένα μυθιστόρημα που εξερευνά την κοινωνική και φυλετική διαστρωμάτωση της Αυστραλιανής κοινωνίας. Έχουμε και μια έκπληξη (spoiler alert: ενυπόγραφο αντίτυπο), διαβάστε παρακάτω για τις λεπτομέρειες.

Barracuda_900


Το "Μπαρακούντα" διηγείται την ιστορία του νεαρού ταλαντούχου κολυμβητή Ντάνι Κέλι. Ο Ντάνι ονειρεύεται μια Ολυμπιακή καριέρα με νίκες και δόξα, μα η ζωή δεν του τα φέρνει ακριβώς έτσι. Ο Τσιόλκας γράφει την ιστορία σε μπουρδουκλωμένη χρονολογική σειρά, ανακατεύοντας εικόνες από την ύστερη, ενήλικη ζωή του Ντάνι με τις σκηνές από την εφηβική του ηλικία, σε ένα πολυεθνικό σπίτι (με μια ελληνίδα -ή μάλλον, ελληνοαυστραλή- μάνα) και σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο οποίο έχει βρεθεί με υποτροφία.

Το βιβλίο είναι κι αυτό μεγαλούτσικο -σχεδόν 600 σελίδες-, αλλά εδώ δε μας πτόησε η "Καρδερίνα", εδώ θα κολλήσουμε; Είναι, εξ' άλλου, Αύγουστος. Το "Μπαρακούντα" είναι μια ενδιαφέρουσα μοντέρνα ηθογραφία, ιδανική και για την παραλία. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Κι έχουμε κι ένα αντίτυπο να σας χαρίσουμε.

Ο Χρήστος Τσιόλκας πέρασε από την Ελλάδα πριν από μερικές εβδομάδες, και μας υπέγραψε ένα αντίτυπο ειδικά για τους αναγνώστες του Bookworm, με μια γλυκύτατη ανορθόγραφη αφιέρωση:

Barracuda_Sign_SMALL

Για να το κερδίσετε, συμπληρώστε το όνομα και το email σας εδώ μέχρι την Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014, στις 2 το μεσημέρι:

UPDATE: Ο διαγωνισμός τελείωσε, οι συμμετοχές (207!) συγκεντρώθηκαν, η κλήρωση έγινε, και νικήτρια αναδείχθηκε η Αγγελική Παρασίδου.

Θα ενημερωθεί με email για την παραλαβή του αντιτύπου. Σας ευχαριστούμε όλους για τις συμμετοχές -σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε κι άλλα βιβλία από το Bookworm.

Καλή ανάγνωση!

Barracuda_SQ_SMALL