Διαλέξτε Το Βιβλίο Του Σεπτεμβρίου

Η επιλογή του τέταρτου βιβλίου που θα διαβάσουμε στο Bookworm ήταν δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Τόσο δύσκολη, που αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να την κάνουμε. Χρειαζόμαστε βοήθεια.

Θέλουμε να μας βοηθήσετε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο καταπληκτικά βιβλία που διαβάσαμε πρόσφατα -από τις εκδόσεις Ίκαρος και τα δύο- και έχουμε ένα αντίτυπο από το καθένα να σας χαρίσουμε, επίσης.

ikaros_bookworm

Το πρώτο είναι το Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν, του Juan Gabriel Vasquez, ένα "υπαρξιακό νουάρ" όπως το περιέγραψαν οι New York Times, με καρτέλ ναρκωτικών, δολοφονίες και αναζητήσεις ταυτότητας, που διαδραματίζεται στην Κολομβία καλύπτοντας μία περίοδο από τη δεκαετία του 1960 μέχρι το 2009.

Το δεύτερο, μικρό και σπαρακτικό, είναι Η διαθήκη της Μαρίας, του Ιρλανδού Colm Toibin: μια τολμηρή εκδοχή της αφήγησης που θα μπορούσε να καταθέσει η, γερασμένη πια και περιθωριοποιημένη, μητέρα του Ιησού για ζωή, τη σύλληψη και τη σταύρωσή του.

Λοιπόν; Ακούμε. Ψηφίστε.

Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα μπαίνετε αυτόματα και στην κλήρωση για ένα από τα δύο βιβλία. Έχετε μέχρι την Παρασκευή, 29 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι.

UPDATE: Αυτό ήταν, η ψηφοφορία τελείωσε! Συγκεντρώθηκαν 418 ψήφοι, από τις οποίες 292 πήρε ο "'Ηχος" και 126 η "Διαθήκη" (69%-31%).

Ο Αλέξιος Τσουραπάς κέρδισε το Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν.

Η Ελίνα Πρωτοπαππά κέρδισε το Η διαθήκη της Μαρίας.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email για την παραλαβή των βιβλίων τους. Καλή ανάγνωση!