Το Βιβλίο Του Μήνα: Σεπτέμβριος 2014

Το επιλέξατε με αρκετά μεγάλη διαφορά: Αυτό το Σεπτέμβριο θα διαβάσουμε το "Ο Ήχος Των Πραγμάτων Όταν Πέφτουν" του Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος (και σε e-book).

Vasquez_Book_Wide

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Κολομβία, με flashbacks στη δεκαετία του '90, όταν μαινόταν ο πόλεμος των καρτέλ, και τη δεκαετία του '60. Ο πρωταγωνιστής Αντόνιο Γιαμάρα, ένας καθηγητής νομικής, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά μετά τη γνωριμία του με ένα μυστηριώδη ηλικιωμένο άνδρα σε μια αίθουσα μπιλιάρδου. Από το υψόμετρο της Μπογκοτά μέχρι τον εγκαταλειμένο ζωολογικό κήπο του Πάμπλο Εσκομπάρ, ο Αντόνιο θα αναζητήσει απαντήσεις για τη δικιά του ζωή, αλλά και εξηγήσεις για τη δύναμη της μοίρας πάνω στα ανθρώπινα όντα.

Το βιβλίο κέρδισε το International IMPAC Dublin Literary Award φέτος. Ο Βάσκες είναι ο πρώτος λατινοαμερικάνος συγγραφέας που το κερδίζει. Η ομιλία του στην απονομή:

Περισσότερα για τον Κολομβιανό συγγραφέα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μια συνέντευξή του, εδώ.

Η κριτική των New York Times για την αγγλική μετάφραση του βιβλίου, εδώ.

Vasquez_Portrait

Καλή ανάγνωση!

Κι αν το τελειώσετε γρήγορα, ρίξτε μια ματιά και στο βιβλίο που έχασε στην ψηφοφορία: "Η διαθήκη της Μαρίας", του Κολμ Τόιμπιν. Είναι πολύ ωραίο.