Η Συνάντηση του Bookworm για τον Ιανουάριο

Χθες, λοιπόν, την Τετάρτη 28/1, έγινε η συνάντηση του Bookworm για τον Ιανουάριο και ήταν η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ -μέχρι, ελπίζουμε, τον επόμενο μήνα:)

bookworm_crowds

Για να ξεκινήσουμε αντίστροφα: κληρώσαμε , όπως πάντα, τρία αντίτυπα από το βιβλίο που θα διαβάσουμε μαζί το Φεβρουάριο (για όσους δεν ήσασταν μαζί μας χθες στα Public του Συντάγματος, μείνετε συντονισμένοι γιατί θα το ανακοινώσουμε ως αύριο το απόγευμα).

Συν δύο ακόμα βιβλία το Καρδιά Σκύλου του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου, και τα δύο από τις εκδόσεις Αντίποδες, για τα οποία τα μέλη μας που τα κέρδισαν υποσχέθηκαν να γράψουν από ένα ριβιού, για σας και για μας, που θα δημοσιευτούν σ' αυτό εδώ το σάιτ.

Συν (κι αυτό δεν ήταν κλήρωση, ήταν για όλους) από ένα εκπτωτικό κουπόνι 5 ευρώ για τον καθένα, για αγορές που θα γίνονταν την ίδια μέρα από το κατάστημα. Σημειώστε ότι, με την ευγενική χορηγία των Public, αντίστοιχα κουπόνια θα χαρίζουμε σε κάθε μας συνάντηση από δω και στο εξής -ευκαιρία για βιβλιοψώνια.

Πριν απ' όλα αυτά, συνοδεία και κάτι πολύχρωμων δυστοπικών καραμελακίων, είχαμε κάνει και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τον Κύκλο: για τους ήρωές του, για τα ζητήματα που θέτει γύρω από τη χρήση της τεχνολογίας και τον social media, για τη Silicon Valley, για την ηθική και την ιδιωτικότητα, για το πόσο πειστικά μπορούν να είναι γενικά τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ανάλογα από το ποιον γράφονται και πότε, για τον Dave Eggers και άλλους συγγραφείς που έχουν καταπιαστεί με το θέμα. H μεταφράστρια του βιβλίου, Ιλάειρα Διονυσοπούλου, και o Θοδωρής Τσεκούρας, Creative Director στη McCann Ericson, μας έδωσαν τη δική τους οπτική γύρω από τον Κύκλο, τις προθέσεις, τη δυναμική και τις αδυναμίες του κι εμείς, για μία ακόμη φορά, ενθουσιαστήκαμε από το πόσο γόνιμη και ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η συζήτηση γύρω από ένα βιβλίο που, δε χρειάζεται να αρέσει σε όλους, θέτει όμως λογοτεχνικά και ευρύτερα θέματα που αξίζει να κουβεντιάζουμε.

Οπότε: ραντεβού στην επόμενη συνάντηση του Bookworm, στα τέλη Φεβρουαρίου. Ως τότε, καλά διαβάσματα!

Είστε έτοιμοι για την πρώτη offline συνάντηση του 2015;
Την Τετάρτη 28/1 στις 19.00, θα βρεθούμε στα Public Συντάγματος (5ος όροφος, αίθουσα εκδηλώσεων), χωρίς πια χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά με την Ιλάειρα Διονυσοπούλου, μεταφράστρια του βιβλίου, και τον Θοδωρή Τσεκούρα, Creative Director στη McCann Athens για:
- να συζητήσουμε για το βιβλίο του Ιανουαρίου, Ο Κύκλος του Dave Eggers (εκδ. Κέδρος), για την τεχνολογία, τα social media, την κοινωνία της επιτήρησης και φυσικά για την πολιτική επικοινωνία, τη διαφάνεια και τις εκλογές. (Στο μεταξύ, δείτε πώς κυλάει η online συζήτηση για το βιβλίο, εδώ.)
- να γνωριστούμε καλύτερα και να ακούσουμε, όπως πάντα, τις ιδέες σας για το Bookworm 
- να ανακοινώσουμε το βιβλίο του Φεβρουαρίου 
*και βέβαια*
- να χαρίσουμε αντίτυπα από αυτό το τελευταίο για 3 τυχερούς.
Σας περιμένουμε!