Η Συνάντηση Του Bookworm Για Τον Ιούνιο

Παρά τον καύσωνα, παρά το κέντρο, η συνάντηση του Ιουνίου μας άφησε όλους με ένα σωρό ερεθίσματα για σκέψη και όρεξη για διάβασμα -αστυνομικών και όχι μόνο.

19642676_746449845558912_5468680388716215177_n

Αφού ακούσαμε από τον Αντώνη Γκόλτσο, υπεύθυνο της λέσχης ανάγνωσης αστυνομικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο, μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για Τα 39 σκαλοπάτια και την ιστορία του είδους γενικότερα, του ζητήσαμε να μας συστήσει και 3 αστυνομικά μυθιστορήματα για το καλοκαίρι, και όχι μόνο. Να ποια μας πρότεινε:

  1. Το Κακό χαρτί του Κώστα Μουζουράκη (εκδ. Καστανιώτη)
  2. Οποιοδήποτε αστυνομικό του Ζορζ Σιμενόν
  3. Ένα από τα κλασικά του Τζέιμς Ελρόι (Η Μαύρη Ντάλια και Λος Άντζελες Εμπιστευτικό)

Στη συνάντηση, η μεταφράστρια του βιβλίου Έφη Τσιρώνη, μοιράστηκε μαζί μας μερικά από τα μυστικά της δουλειάς της πάνω στο έργο του Μπιούκαν κι εμείς ανακοινώσαμε το βιβλίο του Ιουλίου και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Είστε έτοιμοι για καλοκαιρινή συνάντηση; Έχουμε να κάνουμε καιρό...
Όσοι δεν πάτε για μπάνιο, λοιπόν:  το Σάββατο 1/7 στις 13.00 θα συναντηθούμε στο Books Plus Art & Coffee για να συζητήσουμε Τα 39 Σκαλοπάτια που διαβάσαμε τον Ιούνιο μαζί. Θα έχουμε παρέα και τη μεταφράστρια του βιβλίου Έφη Τσιρώνη, και άλλους καλεσμένους-έκπληξη!
Έχουμε φυσικά να ανταλλάξουμε απόψεις και από τα δύο βιβλία του Μαΐου, το Έπρεπε να είχες φύγει (εκδ. Καστανιώτη) και το Η Μυστική Ζωή των Δέντρων (εκδ. Ίκαρος). Φέρτε μαζί τις εντυπώσεις σας για όλα. Θα χαρίσουμε πολλά αντίτυπα και να συζητήσουμε και για τα βιβλία του καλοκαιριού, ελάτε <3