Το Βιβλίο Που Διαβάζουμε Τον Ιανουάριο 2018

Χρόνια πολλά bookworms! Το πρώτο βιβλίο της νέας χρονιάς θα είναι ελληνικό, από μία άποψη. "Το Τέλος Του Κόσμου Σε Αγγλικό Κήπο" της Σώτης Τριανταφύλλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η συγγραφέας, που ζει στο Παρίσι, γράφει ένα ιστορικό μυθιστόρημα η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται στην Αγγλία του 17ου αιώνα, μια εποχή σκληρή, γεμάτη φτώχεια, πολέμους, κακουχίες και αρρώστιες. Μέσα από την ιστορία της φιλίας δύο ανδρών (ο ένας από τους δύο "γράφει" το βιβλίο), χαρτογραφείται μια κοινωνία που περνά μια βίαιη εξελικτική διαδικασία, αιώνες πριν από την έλευση της δημοκρατίας, του ηλεκτρικού ρεύματος και των αποχετευτικών συστημάτων.

Από την περιγραφή:

Αυτή είναι η ιστορία του Λούσιους Πρέσκοτ, ράφτη και στρατιώτη στον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο, που πέθανε δυο φορές. Ο συγγραφέας είμαι εγώ, ο Βενέδικτος Σίλκοξ· είναι και δική μου ιστορία· το χρονικό της νιότης μου· το πώς έκαψα το κερί του χρόνου κι από τις δυο του άκρες· το πώς αρρώστησα κι έγινα πικρόχολος. Δεν περιμένω να με συμπαθήσετε· είμαι συνηθισμένος άνθρωπος· ούτε καλός ούτε κακός· έχω αδυναμία στο κλαρέτ και στα τυχερά παιχνίδια – γράφω αυτό το βιβλίο για να ξεπληρώσω τα χρέη μου· και για να λυτρωθώ από τα λάθη μου. Δεν μου απομένουν παρά λίγοι μήνες ζωής, άρα, σκέφτομαι, μπορώ να μην εξοφλήσω τους δανειστές μου. Όποιος έχει δύο χιτώνες, ας πουλήσει τον έναν κι ας αγοράσει αυτό το βιβλίο: έχω ανάγκη από λάβδανο και είναι ακριβό. Κι ο εκδότης, ο κύριος Α.Χ. Σίντνεϋ, πρέπει να βγάλει τουλάχιστον τα έξοδά του. Αν δεν τα βγάλει, θα με καταριέται μέχρι τον άλλο κόσμο.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας!