Το Βιβλίο Που Διαβάζουμε Το Μάρτιο Του 2018

Αυτό το μήνα διαβάζουμε μια συλλογή διηγημάτων του 35χρονου αμερικανού Γκρεγκ Τζάκσον. Λέγεται "Άσωτοι" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες. Οι ήρωες όλων των ιστοριών είναι κυρίως 30άρηδες ή λίγο μεγαλύτεροι Αμερικάνοι, χαμένοι ανάμεσα στην καθυστερημένη ενηλικίωση και τις ευθύνες μιας αφόρητης ζωής και οι ιστορίες τους είναι γραμμένες με τρόπο στυλιζαρισμένο και ενίοτε παραληρηματικό.

Θα σας θυμίσει διάφορους άλλους συγγραφείς (πείτε μας ποιούς) και κάποιες από τις ιστορίες μπορεί να διχάσουν. Αλλά οπωσδήποτε έχει ένα χαρακτηριστικό, δουλεμένο ύφος, ξεκάθαρη ματιά και αναμφισβήτητο ενδιαφέρον. Για να πάρετε μια εικόνα για ποιο πράγμα μιλάμε, μια σύντομη περιγραφή των ιστοριών:

"Μια παρέα μαζεύεται στην έρημο της Καλιφόρνιας για ένα τελευταίο όργιο μεθυσιού και ναρκωτικών, η επίσκεψη ενός δημοσιογράφου στη Γαλλία, στο σπίτι ενός πρώην πρωταθλητή του τένις, παίρνει μια παράδοξη, δυσοίωνη τροπή.
Ένας κινηματογραφιστής φεύγει από τη Νέα Υόρκη μαζί με μια γυναίκα που μπορεί να είναι ηψυχοθεραπεύτριά του, λίγο πριν χτυπήσει η θύελλα.
Μια δικηγορίνα χαμένη στο χάος του διαζυγίου της, αναζητά καταφύγιο
στο εξοχικό της αλλά ανακαλύπτει ότι εκεί μένει ένα παράξενο κορίτσι.
Ένας τραπεζικός βλέπει όλες του τις φιλοδοξίες να καταρρέουν, καθώς έρχεται σε επαφή με δυο παράξενες αδερφές".

Μπορείτε να δείτε εδώ και τον ίδιο να διαβάζει ένα απόσπασμα.

Διαβάστε το κι εσείς, και πείτε μας πώς σας φάνηκε!