Τα Βιβλία Που Διαβάζουμε Δεκ '18 & Ιαν '19

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και ενδέχεται να θέλετε να ζητήσετε βιβλία από τον Άγιο Βασίλη, ιδού τα βιβλία που θα διαβάσουμε το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Το τελευταίο βιβλίο του 2018 θα είναι το μυθιστόρημα του Θοδωρή Τσεκούρα "Το Αγριότρενο", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο Θοδωρής, που έχει γράψει τρία παιδικά βιβλία και έχει φτιάξει πολλές διαφημίσεις που έχετε δει τα τελευταία χρόνια, έχει έρθει και ως καλεσμένος στο Bookworm στο παρελθόν. Το "Αγριότρενο" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Η υπόθεση: "Ένας νεαρός διαφημιστής έχει καταφέρει να ζει εξαργυρώνοντας τα μοναδικά ταλέντα του: τους ψυχαναγκασμούς και τις φοβίες του. Όμως κάποιο πρωί, ο ήχος του τηλεφώνου τον οδηγεί σε ένα πέρασμα προς ένα μυστικό δάσος, που κατοικείται από εκκεντρικούς κυνηγούς, οι οποίοι –χωρίς ποτέ να τον ρωτήσουν για τ’ όνομά του– τον αποκαλούν «Σακάκι». Εκεί συναντάει παράφρονες μοναχούς, αρχαίους Έλληνες θεούς, αρκούδες και ελάφια που μιλάνε και φαντάσματα στρατιωτών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Από τη μία μέρα στην άλλη, ένας άνθρωπος που η ζωή του ήταν μια διαρκής διαδρομή ανάμεσα στο γραφείο και το σπίτι, βρίσκεται να στήνει ενέδρες για να πιάσει σύννεφα, να ερωτεύεται τη θεά Άρτεμη, να συναντάει τους νεκρούς γονείς του μέσα σε ένα υποβρύχιο που βυθίστηκε στο Ιόνιο, να ακούει τα μυστικά των μυρμηγκιών, να μαθαίνει το μέλλον της ανθρωπότητας από τον ίδιο τον μάντη Τειρεσία και να κυνηγάει, μαζί με έναν άντρα που τον φωνάζουν Δάσκαλο, ένα τρένο που δραπέτευσε από τις ράγες του πριν από εβδομήντα χρόνια".

Αφού το τελειώσετε, προχωράμε στο

Πρώτο βιβλίο του 2019, το "Πατσίνκο" της Μιν Τζιν Λι, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση Βάσιας Τζανακάρη (επίσης συχνή θαμώνας). Κι αυτό είναι πρώτο μυθιστόρημα, αλλά κάτι πολύ διαφορετικό: Μια ιστορία που καλύπτει επτά δεκαετίες και τέσσερις γενιές Κορεατών μεταναστών στην Ιαπωνία του 20ου αιώνα.

Η υπόθεση: "Γιόνγκντο, Κορέα, 1911. Σε ένα μικρό ψαροχώρι στην ακτή της Ανατολικής θάλασσας, ένας ψαράς παντρεύεται ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι. Το φτωχό ζευγάρι φέρνει στον κόσμο μια κόρη, την πολύτιμή τους Σάντζα. Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της Σάντζα μόλις στα δεκαέξι της χρόνια από έναν παντρεμένο άντρα, φέρνει την οικογένεια αντιμέτωπη με την ταπείνωση. Όμως, ο Ίσακ, ένας νεαρός ιερέας, της δίνει την ευκαιρία να τον ακολουθήσει στην Ιαπωνία και να ζήσουν μαζί ως σύζυγοι. Η Σάντζα ακολουθεί έναν άντρα που μόλις έχει γνωρίσει σε μια εχθρική, για εκείνη, χώρα όπου δεν έχει φίλους, ούτε σπίτι, και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους αφού δεν γνωρίζει τη γλώσσα. Έτσι ξεκινά η μοναδική αφήγηση μιας οικογένειας μεταναστών, που εκτείνεται σε τέσσερις γενιές και οκτώ δεκαετίες. Μέσα από τους απέλπιδους αγώνες και τους σκληρά κερδισμένους θριάμβους, τα μέλη της παραμένουν βαθιά συνδεδεμένα καθώς αντιμετωπίζουν ζητήματα πίστης, ταυτότητας και διαρκούς επιβίωσης".

Διαβάστε και γεμίστε με απόψεις και ιδέες για να τα κουβεντιάσουμε στην οπωσδήποτε θεαματική συνάντηση του Ιανουαρίου!