Τα Βιβλία Που Διαβάζουμε Το Καλοκαίρι 2019

Αυτό το καλοκαίρι θα διαβάσουμε μαζί τρία βιβλία, τα οποία θα τα ανακοινώσουμε, όπως είθισται, από τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Έχουμε ένα πολύ μεγάλο, ένα πολύ μικρό, κι ένα μεσαίο. Από τρεις Έλληνες συγγραφείς. Μπορείτε, φυσικά, να τα διαβάσετε με οποιαδήποτε σειρά, αλλά εμείς προτείνουμε την εξής:

Τον Ιούνιο: Το "Τι Μένει Από Τη Νύχτα" της Έρσης Σωτηροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βραβευμένο μυθιστόρημα του 2015, ίσως το καλύτερό της, που έχει για πρωταγωνιστή τον Καβάφη στο Παρίσι καθώς ο 19ος αιώνας τελειώνει.

Τον Ιούλιο: Το "Ανατομία Κόρης", της Μαρίας Φακίνου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες. Μια μικροσκοπική νουβέλα του 2017, χαρτογραφεί την ενηλικίωση μιας μικρής ηρωίδας μέσα στο ασφυκτικό και παράδοξο περιβάλλον μιας ελληνικής οικογένειας.

Τον Αύγουστο: Το "Καινούργια Μέρα" του Νίκου Χρυσού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ένα μεγάλης έκτασης, δαιδαλώδες μυθιστόρημα, που ξεκινά με με τη δολοφονία ενός άστεγου σε ένα λιμάνι. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε πέρυσι, κέρδισε πριν από λίγες ημέρες το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.

Αυτά είναι λοιπόν! Διαβάστε τα όλα, διαβάστε κι άλλα, και θα τα συζητήσουμε από κοντά στην πρώτη συνάντηση της επόμενης σεζόν, το Σεπτέμβριο. Καλό καλοκαίρι!