Το Βιβλίο Που Διαβάζουμε Το Νοέμβριο 2019

Αυτό το Νοέμβριο διαβάζουμε μαζί το πολυσυζητημένο "Πλην" του Αμερικανού Άντριου Σον Γκριρ, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Δώμα.

Το μυθιστόρημα, που βραβεύτηκε με το Πούλιτζερ λογοτεχνίας για το 2018, λέει την ιστορία ενός αποτυχημένου συγγραφέα που, θέλοντας να ξεχάσει μια πολύχρονη σχέση του που τελείωσε και να αντιμετωπίσει και μια κρίση μέσης ηλικίας, ξεκινά ένα μικρό γύρο του κόσμου ταξιδεύοντας από εκδήλωση σε παρουσίαση και από βράβευση σε σεμινάριο.

"Απ’ τη Γαλλία στην Ινδία, απ’ τη Γερμανία στο Μαρόκο, απ’ το Μεξικό στην Ιαπωνία, ο Πλην θα κάνει το γύρο του κόσμου για να ξεφύγει απ’ την ντροπή. Μόνο που σε κάθε γωνιά τον περιμένουν μικροεξευτελισμοί και ταπεινώσεις ― γεννήματα, όχι σπάνια, της φαντασίας του και μόνο. Αυτό είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει προκειμένου να μπορέσει να κρυφτεί και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του".

Με πολύ χιούμορ (πικρό ή μη) ο Σον Γκριρ γράφει, βασικά, μια ιστορία για την αγάπη και την αυτογνωσία.

"Novels about novelists are always a risk, but Less is about anyone who has allowed their calling to define them at the expense of their humanity".

-The Guardian