Το Βιβλίο Που Διαβάζουμε Το Δεκέμβριο 2021

Αυτό το Δεκέμβριο στο Bookworm διαβάζουμε το "Τι Είδε Η Γυναίκα Του Λωτ" της Ιωάννας Μπουραζοπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που πρωτοκυκλοφόρησε το 2007, και έκτοτε μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες, βραβεύτηκε και πρόσφατα επανακυκλοφόρησε σε νέα, σκληρόδετη έκδοση.

Δυο λόγια για την υπόθεση: "Σαράντα αιώνες μετά τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, η ίδια εκείνη γη στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας ανοίγει και ένα μυστηριώδες βιολετί αλάτι αναβλύζει. Η εμφάνισή του αλλάζει τη γεωγραφία τριών ηπείρων και μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγοράς. H νέα ουσία δεν υπηρετεί, αλλά υπηρετείται. Καταδυναστεύει με τις ιδιοτροπίες της. Εθίζει με τη γεύση της. Υποδουλώνει με την αθόρυβη επιρροή της. Τα σύγχρονα Σόδομα, η «Αποικία», αποδεικνύονται πιο πανούργα και από τη βιβλική ακόμη εκδοχή τους. Μια αποπνικτική ατμόσφαιρα περιβάλλει τα καλά κρυμμένα μυστικά τους, και μόνο ένας άνθρωπος είναι σε θέση να τα ανακαλύψει: ο ανυποψίαστος Φιλέας Μπουκ, που μια νύχτα αλλιώτικη απ' τις άλλες θα κληθεί να λύσει το πιο σημαντικό σταυρόλεξο που επινοήθηκε ποτέ".

Οι εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν έκπτωση 35% στα μέλη του Bookworm αν παραγγείλετε το βιβλίο από εδώ (πρέπει να είστε logged-in), χρησιμοποιώντας κωδικό bookworm12-21.

Καλή ανάγνωση!