Οι Δανειστικές Βιβλιοθήκες Της Ελλάδας

Το να αγοράσεις ένα βιβλίο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να το διαβάσεις. Γι’ αυτό υπάρχουν οι δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες. Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 500 τέτοιες -τις συγκεντρώσαμε όλες στο παρακάτω web app, ταξινομημένες ανά περιοχή, μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτές που βρίσκονται κοντά σας.

Όλες οι βιβλιοθήκες
α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ σ τ υ φ χ ψ ω

Στο χάρτη

Η βάση συγκεντρώθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (εξακολουθούμε να κάνουμε διορθώσεις και συμπλήρωσεις), οπότε μερικά από τα στοιχεία ενδέχεται να μην είναι ακριβή. Αν έχετε προσθήκες, διορθώσεις και παρατηρήσεις, μπορείτε να μας τις στείλετε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, ώστε η λίστα να είναι πάντα ανανεωμένη, ακριβής και χρήσιμη για όλους.

Παρεμπιπτόντως: Μπορεί να μην έχουν όλες οι βιβλιοθήκες τα βιβλία που διαβάζουμε στο Bookworm –μη διστάσετε να τους ζητήσετε να τα φέρουν!

Ετούτο το web app κατασκευάστηκε από τους εξής ανθρώπους:

Η Στέλλα Κάσδαγλη συγκέντρωσε τα στοιχεία και επιμελήθηκε το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων. Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος σχεδίασε τη σελίδα και συντόνισε την υλοποίηση του έργου. Ο Χρήστος Γιοράν έγραψε τον κώδικα που εμφανίζει τα στοιχεία της βάσης με τον τρόπο που βλέπετε και επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη επεξεργασία των δεδομένων. Οι Nevma προσάρμοσαν το εργαλείο στο stylesheet του Bookworm.gr. Διαβάστε περισσότερα για το app εδώ κι εδώ.

Επίσης: Μπορείτε να βρείτε μια αντίστοιχη λίστα παιδικών βιβλιοθηκών εδώ.

books6