Τι Θα Διαβάσουμε Το Σεπτέμβριο 2016

Καθώς είναι καλοκαίρι, είπαμε να ανακοινώσουμε εκτάκτως και προκαταβολικά το βιβλίο που θα διαβάσουμε το Σεπτέμβριο, για να προλάβετε να εκμεταλλευτείτε και τον Αύγουστο, τον πιο αναγνωστικά γόνιμο μήνα για τους περισσότερους.

Θα διαβάσουμε, λοιπόν, το πολυσυζητημένο "Όλο το φώς που δεν μπορούμε να δούμε" του Άντονι Ντορ, ένα μυθιστόρημα η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται κυρίως στο κατεχόμενο Παρίσι λίγο πριν από τα μισά του προηγούμενου αιώνα. Οι κεντρικές ιστορίες του βιβλίου αφορούν δύο ανθρώπους που έζησαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο από διαφορετικές πλευρές, μιας τυφλής νεαρής Γαλλίδας και ενός νεαρού Γερμανού. Τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται στην κορύφωση του πολέμου, με δραματικές συνέπειες για τη ζωή και των δύο.

Το βιβλίο κέρδισε διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του Πούλιτζερ λογοτεχνίας το 2015. Για να μη σας τα λέμε εμείς, διαβάστε την κριτική του Γουίλιαμ Βόλμαν στους New York Times. Ξεκινά με αυτές τις γραμμές:

"I must blame Anthony Doerr for lost sleep, because once I started reading his new novel, “All the Light We Cannot See,” there was no putting it down".

Κάπως έτσι.

Doerr_WIDE