Τι Διαβάζουμε Τον Ιανουάριο 2017

Νέος χρόνος, νέα ξεκινήματα, ευκαιρία να δοκιμάσουμε ακόμα κάτι διαφορετικό. Το 34ο βιβλίο που θα διαβάσουμε στο Bookworm, το λοιπόν, είναι "Ιστορίες Της Ζωής Σου Και Άλλες Ιστορίες" του Τεντ Τσιάνγκ, που κυκλφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας, ένα εκ των οποίων αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία "Η Άφιξη" που παίζεται σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

chiang_wide2

Τα διηγήματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά γενικά θα μπορούσε κανείς να πει ότι πραγματεύονται κυρίως θέματα όπως την θρησκευτική πίστη, την επιρροή της γλώσσας στη διαμόρφωση της σκέψης, τα μαθηματικά και τα όρια της ανθρώπινης νοημοσύνης. Ο συγγραφέας θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας της γενιάς του, παρ' όλο που έχει δημοσιεύσει μόνο 15 διηγήματα στην καριέρα του. Η ιστορία με τον Πύργο της Βαβυλώνας (η πρώτη του βιβλίου, πολυβραβευμένη και η πιο γνωστή, μέχρι που βγήκε η ταινία), η ιστορία ενός ανθρώπου που, μετά από μια πειραματική θεραπεία, νιώθει τη νοημοσύνη του να πολλαπλασιάζεται, και μια απίστευτη ιστορία με θανατηφόρους αγγέλους που εμφανίζονται στη Γη αφήνοντας εκατόμβες νεκρών είναι μερικές από τις πιο δυνατές στο βιβλίο.

Όλες, όμως, είναι φτιαγμένες για να σκεφτούμε πράγματα για την ανθρώπινη φύση και τη ζωή στον δικό μας, πραγματικό κόσμο. Το βιβλίο είναι επίσης και το #2 στη λίστα των αγαπημένων του Θοδωρή για το 2016.

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε στο πρωτότυπο, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Γράψτε μας της γνώμη σας στα σχόλια. Καλή ανάγνωση!