Τι Θα Διαβάσουμε Τον Απρίλιο Του 2017

Ετοιμαστείτε με υπομονή, χρόνο και θάρρος. Θα χρειαστείτε και τα τρία για το εντυπωσιακό μυθιστόρημα που θα διαβάσουμε τον Απρίλιο, το μεγαλύτερο βιβλίο που έχουμε διαβάσει ως τώρα: Το "Λίγη Ζωή" της Χάνια Γιαναγκιχάρα, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

IMG_4726

Το "Λίγη Ζωή" λέει την ιστορία του Τζουντ, ενός πανέξυπνου και επιτυχημένου νεαρού και της παρέας του, που αποτελείται από τρεις επίσης έξυπνους, προνομιούχους και επιτυχημένους συμφοιτητές, καθώς και αρκετούς άλλους περιφερειακούς χαρακτήρες. Ο Τζουντ, όμως, κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό, μια άγνωστη προηγούμενη ζωή για την οποία δεν μιλά σε κανέναν. Καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει, τα σημάδια που έχει αφήσει εκείνη η ζωή μέσα του αναδύονται δημιουργώντας ολοένα και περισσότερα προβλήματα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο μεγάλο από πολλές απόψεις. Υποψήφιο για πολλά λογοτεχνικά βραβεία στις ΗΠΑ, τεράστιο σε έκταση, είναι ένα συναρπαστικό, εξαιρετικά ευανάγνωστο μυθιστόρημα το οποίο όμως είναι και αρκετά σκληρό, συναισθηματικά απαιτητικό. Μπορεί να σας δυσκολέψει, σε κάποια σημεία μπορεί και να σας εξοργίσει, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν πρόκειται να σας αφήσει αδιάφορους.

Διαβάστε την κριτική του New Yorker και την κριτική του Guardian, μετά διαβάστε και το ίδιο το βιβλίο (ευτυχώς έχετε και το Πάσχα μπροστά σας -περισσότερο χρόνο) και γράψτε μας τη γνώμη σας!