Το Βιβλίο Που Διαβάζουμε Το Νοέμβριο 2017

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, μόλις κέρδισε και το βραβείο Man Booker 2017: Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτό το Νοέμβριο είναι το πρώτο μυθιστόρημα του διάσημου διηγηματογράφου Τζορτζ Σόντερς, που λέγεται "Λήθη και Λίνκολν" και κυκλοφορεί από τον Ίκαρο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μυθιστόρημα. Η υπόθεσή του διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας νύχτας σε ένα νεκροταφείο, σε κρύπτη του οποίου έχει τοποθετηθεί το πτώμα του Γουίλι Λίνκολν, του γιου του Προέδρου των ΗΠΑ που πέθανε απροσδόκητα στην ηλικία των 11 ετών. Τα τεκταινόμενα εξιστορούν κυρίως τέσσερις πρωταγωνιστές, φαντάσματα νεκρών από το ίδιο νεκροταφείο, αλλά και μια σειρά από άλλα φαντάσματα, καθώς και μια σειρά από ιστορικές πηγές (αληθινές και μη) που δίνουν το πλαίσιο της ιστορίας. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 300 χαρακτήρες στο βιβλίο, που συνδυάζονται σε μια πολύ πρωτότυπη και ασυνήθιστη αφήγηση.

Περιμένουμε ενδιαφέρον να μας πείτε πώς σας φάνηκε.

Σχετικά με όσα είπαμε στην ανακοίνωση του βιβλίου στην εκδήλωση του Οκτωβρίου: Αν προτιμάτε να ακούσετε το βιβλίο στα αγγλικά σε audiobook (ακούσαμε κι ένα απόσπασμα μαζί), μπορείτε να το βρείτε εδώ. Είναι μια εμπειρία. Περισσότεροι από 160 ηθοποιοί συμμετέχουν σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με θεατρική παράσταση παρά με ανάγνωση λογοτεχνίας.