Όλα Τα Επόμενα Βιβλία

UPDATE 31/5/20: Το παρακάτω πλάνο αλλάζει και προστίθενται δύο εμβόλιμα βιβλία το καλοκαίρι, καθ΄ώς από ό,τι φαίνεται, το 'χουμε. Ακολουθεί το κείμενο όπως γράφτηκε στα μέσα του μαρτυρικού Μαρτίου 2020.

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, δυστυχώς. Είναι 17 Μαρτίου, αύριο τα βιβλιοπωλεία (και όλα τα άλλα εμπορικά καταστήματα, πλην κάποιων εξαιρέσεων) κλείνουν, επειδή όλοι οι Homo sapiens του πλανήτη ζούμε μαζί το σενάριο ταινίας καταστροφής Β' διαλογής της δεκαετίας του '90. Καθώς κλεινόμαστε στα σπίτια μας για να περάσει η τραγωδία όσο πιο ανώδυνα γίνεται, καθώς εκδηλώσεις αναβάλλονται ή ακυρώνονται, προγράμματα ανατρέπονται και ζωές αποδιοργανώνονται, κι εμείς εδώ στο Bookworm αλλάζουμε κάπως τον συνήθη προγραμματισμό, για να προσαρμοστούμε, όσο γίνεται, στη νέα, αδιανόητη κατάσταση. Να τι θα κάνουμε:

Ανακοινώνουμε όλα μαζί τα βιβλία που θα διαβάσουμε τους επόμενους μήνες. Ούτε σασπένς, ούτε μυστικότητα, ούτε δώρα -νάτα όλα:

Το Μάρτιο, όπως ξέρετε, διαβάζουμε το "Εκεί που Ζούμε" του Χρίστου Κυθρεώτη.
Τον Απρίλιο διαβάζουμε το "Το Όνομά Μου Είναι Λούσι Μπάρτον" της Ελίζαμπεθ Στράουτ.
Το Μάιο διαβάζουμε την "Πατρίδα" του Φερνάντο Αραμπούρου.
UPDATE: Τον Ιούνιο διαβάζουμε την "Πανούκλα" του Αλμπέρ Καμύ.
UPDATE: Τον Ιούλιο διαβάζουμε τους "Πλάνητες" της Όλγκας Τοκάρτσουκ.
Τον καλοκαίρι Αύγουστο διαβάζουμε τον "Κόμη Μοντεχρίστο" του Αλέξανδρου Δουμά, στη νέα, πλήρη έκδοση.

Βεβαίως, δεν προλάβαμε τα βιβλιοπωλεία που, όπως είπαμε, κλείνουν αύριο. Αν δεν τα έχετε αυτά τα βιβλία, θα χρειαστεί να τα παραγγείλετε online (όσο ακόμα παραδίδονται online παραγγελίες).

Επίσης, συναντήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά προφανώς δεν θα γίνουν. Σκεφτόμαστε, όμως, άλλες ιδέες για να μείνουμε σε επαφή και σε επικοινωνία καθώς τα διαβάζουμε όλα αυτά, διάφορα online πράγματα, καθότι έχουμε κάπως συνηθίσει τη ζωντανή ανταλλαγή απόψεων και τα αναπάντεχα αναμεταξύ μας χάπενινγκ όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχόμαστε να είστε ασφαλείς, στο σπίτι, με πολλά βιβλία και αρκετή ηρεμία. Όπως λέγανε κι οι Πέρσες, "κι αυτό, επίσης, θα περάσει". Αμέσως μετά, θα τα ξαναπούμε από κοντά.