Ποιο Βιβλίο Να Διαβάσουμε Τον Ιανουάριο;

Έχουμε πολύ καιρό να το κάνουμε, αλλά τώρα έχουμε πάλι ένα μεγάλο δίλημμα, οπότε ορίστε: Σας ζητάμε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο ενδιαφέροντα και πολυσυζητημένα βιβλία, ποιο θέλετε να διαβάσουμε τον επόμενο μήνα. Είναι και τα δύο μεγάλα σε μέγεθος μυθιστορήματα, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.

Books_tochoosefrom

Το ένα είναι το βραβευμένο με το Man Booker "Το Μονοπάτι Για Τα Βάθη Του Βορρά" του Αυστραλού Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, που διηγείται την ιστορία ενός γιατρού που πιάνεται αιχμάλωτος από τους Ιάπωνες στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναγκάζεται να δουλέψει ως σκλάβος μαζί με χιλιάδες άλλους αιχμαλώτους στην κατασκευή ενός σιδηρόδρομου στη ζούγκλα της Μπούρμα. Βεβαίως, βλέπουμε και τη ζωή του πίσω στην Αυστραλία, και υπάρχει και μια ιστορία αγάπης εκεί πέρα (πάντα υπάρχει) σε μια αφήγηση που καλύπτει δεκαετίες. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο.

Το δεύτερο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα (πολύ καιρό έχουμε να διαβάσουμε τέτοιο), επίσης πολυσυζητημένο: "Το Κορίτσι Στον Ιστό Της Αράχνης" του Νταβιντ Λάγκερκραντζ. Είναι το 4ο μέρος της διάσημης σειράς "Μιλένιουμ" του Στιγκ Λάρσον, και γράφτηκε από νέο συγγραφέα, καθώς όπως ξέρετε ο Στιγκ Λάρσον πέθανε το 2004. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, ήταν οι πάρα πολύ θετικές κριτικές που πήρε η νέα περιπέτεια του άτεγκτου δημοσιογράφου Μίκαελ Μπλούμκβιστ και της αδάμαστης χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ.

Τι λέτε λοιπόν; Θέλετε να διαβάσουμε ένα πολυσυζητημένο και συναρπαστικό αστυνομικό; Ή ένα βραβευμένο μυθιστόρημα με εξαιρετικές κριτικές;

UPDATE: Η ψηφοφορία έληξε, έλαβον:

results_books

Επομένως, το 2016 διαβάζουμε Φλάναγκαν.